×
Blog
Saç Ekimi Sonrası Saç Yıkama
12 Mayıs 2019

SAÇ EKİMİ SONRASI SAÇ YIKAMA

Saç ekiminden sonraki süreç, operasyonun başarıyla sonuçlanabilmesi açısından oldukça önemlidir ve bu aşamada hastaların dikkat etmesi gereken pek çok nokta vardır. Saç ekimi sonrası saç yıkama bu noktada çok büyük önem taşır. Çünkü ekim sonrası ilk günlerde, ekilen saçlar nakil yapılan bölgeye henüz tam olarak yerleşmemiştir ve yanlış bir uygulama köklerde hasar meydana getirecek, ekilen köklerin yerinden çıkmasına sebep olabilecek olup operasyonun sonucunu olumsuz etkileyebilir.

Saç ekiminden başarılı sonuçlar alınması hem doktorun tavsiyelerine uyulması hem de hastanın bilinçli davranmasıyla birlikte mümkün olur. Bu yazıda saç ekimi sonrası saç nasıl saç yıkanır sorusunun cevabını detaylı olarak ele aldık.

SAÇ EKİMİ SONRASI SAÇ YIKAMADA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Saç ekimi sonrası ilk saç yıkama için doğru zamanı beklemek önemlidir. Bu süre kişiden kişiye değişebilir ve bu noktada saç ekimini gerçekleştiren doktorun tavsiyesi esastır. Ancak genel olarak önerilen zaman hastanın durumu değerlendirilerek 2 ila 4 gün aralığında değişiklik göstermektedir.

İşlem sonrası kliniğimizde size paraben içermeyen, doğal ve besleyici, yenileyici özelliklere sahip köpük ve şampuanlar kullanmanız gerekmektedir. 

Saç ekiminden sonraki tüm aşamalarda olduğu gibi saç yıkama sırasında da başa sert darbeler uygulamaktan, tırnakların ekim yapılan bölgeye değmesinden kaçınılmalıdır.

Saç yıkama sırasında duş başlığından gelen tazyikli suyun başa doğrudan temas etmemesine özen gösterilmelidir, düşük basınçlı su kullanılmalıdır.

Yıkama sırasında su ılık olmalıdır.

İlk yıkama sırasında kişinin yanında bir yakının olması önerilir.

SAÇ EKİMİ SONRASI SAÇ NASIL YIKANIR?

1-   Panthenol spreyi ekilmiş saçlarınızın üstüne uygulayın ve 40 dakika bekleyin; eğer vaktiniz yok ise 20 dakika da bekleyebilirsiniz. 

Greftlerin üstünü örten ince bir tabaka uygulamanız yeterlidir.

-Eğer spreyi temin etmekte bir sıkıntınız yok ise donör alana da uygulayabilirsiniz.

-Panthenol spreyi 15 gün kullanmalısınız. Eğer bulamazsanız Bepanthol vücut losyonu da kullanabilirsiniz.

-15. günün sonunda eğer kabuk kalmamış ise Panthenol spreyi kullanmayı bırakabilirsiniz. Dilerseniz iyi bir nemlendirici olduğu için kullanmaya devam edebilirsiniz.

       2-    Banyoya gidin. Suyu, ılık ve düşük basınçlı olacak şekilde ayarlayın. Su greftlerinize basınç uygulamamalıdır.

3-   Şampuanı ekim bölgesine dökün. Bir miktar da elinize alıp köpürtün.

-Greftlerinize ikinci ve üçüncü parmaklarınızın ucu ile yavaşça dokunun ve bunu 15 dakika boyunca yapmaya devam edin.

Greftlerinize yavaşça dokunmalısınız ve hareket dikey planda olmalıdır, lütfen parmaklarınızla dairesel ovalama hareketi ve yana kaydırma hareketi yapmayın. Yapmanız gereken parmaklarınızla yavaşça dokunmaktır, masaj yapmanıza gerek yoktur.

(13. günden sonra saçlara yavaşça ovalayarak masaj yapılması ve eğer kabuk kaldı ise dökülmesi gerekmektedir.)

Greftlerinize 15 dakika dokunarak yıkadıktan sonra suyu tekrar ılık ve yavaş basınçlı olacak şekilde ayarlayıp, ekim bölgesini şampuandan arındırın.

4-   Dönor bölgesini şampuanla yıkayın. Enfeksiyonu önleyebilmeniz için doku artıklarını ve kanı ovalayarak temizlemeniz gerekmektedir. İlk bir hafta boyunca çok sert ovalayıp canınızı yakmayın.

5-   Kafanızı kağıt havlu veya mutfak havlusu ile kurulayın. Greftlerinizi çekebileceği için lütfen normal bir havlu kullanmayın.

6-   Fucicort kremi dönor bölgesine uygulayın. Lütfen ekim yapılmış alana uygulamayın.

       5. günün sonunda dönor bölgeniz iyileşeceği için Fucidin kremi uygulamayı bırakabilirsiniz.

Smile Hair Clnic Youtube kanalından operasyon sonrası saç yıkama videosunu izlemeniz çok faydalı olacaktır.