×
Blog
İğnesiz Anestezi
11 Nisan 2019

İĞNESİZ ANESTEZİ

Cerrahi operasyonlarda hastaların endişe duyduğu noktaların en başında ağrı ve acı hissetmekten yana duyulan korku gelir. Saç ekimi de cerrahi bir müdahale olarak nitelendirildiğinden dolayı çoğu zaman hastaların acı hissetme konusundaki sorularıyla karşılaşmaktayız.

Saç ekimi operasyonları ortalama 6-8 saat sürmekte olup anestezi işlemi yaklaşık 15 dakika sürmekte, anestezi tamamlandıktan sonra hastalar ağrı hissetmemektedirler. Hastaya total olarak kik kez lokal anestezi uygulanır; ilki alım safhasından ve ikincisi insizyon safhasından önce.

Saç ekimi, belirli bir bölgenin ciltten verilen ilaçlarla uyuşturulması anlamına gelen lokal anestezi ile yapılır. Bu yöntem işlem sırasında hissedilecek acının önüne geçse de iğne fobisi olan ya da bu aşamada hissedeceği ağrıdan yana kaygı duyan hastalar için endişe yaratabilmektedir.

Son yıllarda dünyadaki pek çok gelişmiş ülkede kullanılmaya başlayan iğnesiz anestezi yöntemi, lokal anestezi yöntemlerinden biri olup, hastaların kaygısını minimum düzeye indirmekte, bu yolla hekimlerin de çalışma sürecini kolaylaştırmaktadır. 

Saç ekiminde iğnesiz anestezi, ileri teknoloji cihazlarla yapılır. Anestezik ilaçların, baş bölgesine yerleştirilen cihazın uyguladığı yüksek hava basıncı yoluyla cilde püskürtülmesiyle dokuya girişi sağlanır. Daha sonra ilaç difüzyon mantığı ile dokuya yayılır. Bu noktada hastaların bilmesi gereken en önemli nokta cihazla bir miktar hissizlik yaratıldaktan sonra iğnelerin yine de tümesen anestezi uygulanması için kullanılacağıdır.

İĞNESİZ ANESTEZİ, AĞRISIZ ANESTEZİ DEĞİLDİR

Saç ekimi büyük bir markettir. Ne yazık ki bazı klinikler bu markette bir adım öne geçebilmek adına iğnesiz anesteziyi ağrısız olarak tanıtmakta ve bu sayede hastaların kendi kliniklerini seçmesini amaçlamaktadırlar. 

Lokal anestezide ağrı hissedilmesinin nedeni uygulanan teknikten çok ilacın kendisidir. Bu sebeple iğnesiz anestezi ağrıyı azaltsa dahi kesinlikle tamamen ağrısız değildir. Hastalar araştırma yaparken aksini söyleyenlere itibar etmemelidir.

SMILE HAIR VE İĞNESİZ ANESTEZİ

Ne yazık ki lokal anestezi uygulanırken bir miktar ağrı hissedileceği bir gerçektir. Önemli olan otomatize olmadan uygulama yapılan bireyin reaksiyonlarını ve ihtiyaçlarını göz önünde bulundurularak kişiye özel uygulamadır.

Kliniğimizde, uzman hekimlerimizle, son teknoloji cihazları kullanarak uyguladığımız tüm tedavilerde hastaların psikolojik durumunu göz önünde bulunduruyoruz.  Tüm operasyonları hastaların kendisini maksimum seviyede rahat hissedebilmesi için gerekli teknolojik cihazlarla, güvenle gerçekleştiriyor bu alanda dünyadaki son gelişmeleri takip ediyoruz. 

Kliniğimizde uyguladığımız iğnesiz anestezi ile saç ekimi tedavisinde hastaların olumlu sonuçlara ulaşırken hissedeceği acıyı minimuma düşürmeyi amaçlıyor, süreci çok daha hızlı ve kolay hale getiriyoruz. 

Detaylı bilgi almak için bize web sitemiz üzerinden ulaşabilirsiniz.