×
Blog
Saç Ekimi Operasyonundan Önce
21 Temmuz 2018

Saç Ekimi Operasyonundan Önce

Saç ekimi operasyonu yaptırmaya karar veren tüm hastaların aklında hem saç ekimi öncesine hem işlem sürecine hem de operasyon sonrasında dikkat edilmesi gerekenlere yönelik pek çok soru oluşur. Bu yazıda saç ekimi operasyonundan önce dikkat edilmesi gerekenler nelerdir, saç ekiminden önce ne yapılmalıdır gibi sorulara netlik kazandıracağız.

SAÇ EKİMİ OPERASYONUNDAN ÖNCEKİ HAFTA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

- Öncelikle aklınızdaki tüm soruları hekimlerinize danışabileceğinizi bilmelisiniz ve bunu lütfen yapın. Tüm cerrahi operasyonlarda ve tedavi süreçlerinde hastanın doktorundan bilgi alma hakkı vardır. Süreç hakkında bilgi sahibi olan hastalar operasyona psikolojik olarak çok daha hazır olacağından bu nokta uygulamanın daha rahat gerçekleştirilmesine de ortam hazırlayacaktır. Kesinlikle aklınızda gri alanlar bulunarak işleme girmeyin.

- En önemli nokta ise hastanın ense, baş, yüz, alın bölgesi değerlendirilerek ve saç kökleri incelenerek çıkarılan saç ekimi planlamasının gerçekleştirilmesi ve ne olursa olsun hastaya karşılaşabileceği olası tüm sonuçların açıklıkla anlatılıp, realistik bir beklenti içine girilmesidir. Aksi takdirde bireyler kendilerini kandırılmış ve hüsrana uğramış hissetmektedirler. Bundan kaçınmak için profesyonel ve güvenebileceğinize inandığınız kliniklerden destek almak her zaman en iyi seçenektir.

- Operasyondan önce doktorunuzla gerçekleştirdiğiniz görüşmede geçirmiş olduğunuz rahatsızlıklar, kullandığınız ilaçlar, herhangi bir alerjiniz olup olmadığı, fiziksel ve ruhsal şikayetleriniz hakkında doktorunuza mutlaka detaylı bilgi vermelisiniz.

- Tedaviden önce saçınıza bakım yağı gibi ürünler uygulamayın. Operasyon öncesinde kullanabileceğiniz ürünler konusunda hekiminizden destek istemeniz en doğrusu olacaktır. Zaman zaman kepek vb. sorun yaşayan hastalar için çeşitli ürünler önerilebilmektedir.

- Saç ekimi operasyonundan en az 48 saat önce alkol kullanımı bırakılmalıdır. Alkol, işlem sırasında anestezi için kullanılacak ilaçların işlevleri üzerinde etkili olabileceğinden bu öneri oldukça önemlidir.

- Sigara kullanımı saç ekimi operasyonu sürecinde olumsuzluklara sebep olabilir. Bu nedenle operasyondan en az 48 saat önce sigara kullanımını sonlandırmanız önerilir.

- Operasyon günü saçınız temiz olmalıdır. Eğer bu konuda şüpheniz varsa lütfen sabah saçlarınızı yıkayın.

- Baştan geçirilerek değil de, fermuarlı veya düğmeli, rahat kıyafetler tercih edilmelidir.

- Operasyona tok gelinmelidir. Operasyon öncesindeki öğünde ağır yiyeceklerden kaçınılmalıdır. Kafein içeren kahve, yeşil çay gibi içecekler içilmemelidir.

SAÇ EKİMİ OPERASYONUNDAN ÖNCE HASTANEDEKİ SÜREÇLER

- Yanınızda hastaneye kayıt için kimliğinizi gösterecek bir belge getirmeniz gerekmektedir.

- Saç ekimi operasyonundan önce hastadan bazı belgeleri imzalaması istenir. Bu belgeler hastanın riskler, operasyon öncesi ve sonrasındaki süreçler gibi konularda yeterince bilgilendirilmiş olduğunu yasal olarak ifade eder. Bu nedenle bu belgelerin hasta tarafından dikkatlice okunması gerekir.

- Saç ekimi operasyonundan önce hastada kan yolu ile geçen bir hastalık olup olmadığını (Hepatit C, HIV) öğrenebilmek için bazı kan testleri uygulanır. Bu hastalıklardan herhangi biri pozitif olan hastaları çoğu klinik kabul etmez, bazı klinikler ise özel araç gereçler kullanarak ve önlemler alarak operasyonu gerçekleştirebilir.


- Saçın tıraş edilmesi de saç ekimi operasyonundan hemen önceki aşamada gerçekleştirilir. Operasyonun etkin şekilde gerçekleştirilebilmesi için saçların hastanın ihtiyaçları göz önüne alınarak traş edilmesi önerilir ve bu işlem hemşireler tarafından gerçekleştirilir. Bazı özel durumlarda eğer hasta istemezse saçlar tıraş edilmeden de saç ekimi yapılabilir ancak bu durum işlem süresini uzatabilir.

SAÇ EKİMİ PLANLAMASI NEDİR VE NEDEN ÖNEMLİDİR?

Saç ekimi operasyonundan önce hekimler tarafından saç ekimi planlaması yapılmaktadır. Her ne kadar işlem estetik bir operasyon olup sizin ne istediğiniz önemli olsa da doktorunuzun tavsiyelerini göz önünde bulundurmak iyi bir tercih olacaktır.


 Bu planlama saç ekimi sonrasında kişinin doğal, sağlıklı ve güzel görünen saçlara sahip olması açısından oldukça önemlidir. Saç ekimi planlamasında aşamalar şöyledir:

- Saç ekimi planlamasında öncelikle hastanın saçındaki dökülmenin sebebi saptanır.

- Bu aşamada saç ekimi yaptıracak olan kişinin sağlık geçmişini ve kullandığı ilaçları doktoruna eksiksiz olarak aktarması çok büyük önem taşır.

- Saç ekimi için kök alınacak bölge kontrol edilir ve bu bölgedeki saç köklerinin sayısal olarak nakil için yeterli olup olmayacağı değerlendirilir. Saç köklerinin alınacağı bölgedeki kökler yapısal olarak incelenir. 

-Hastanın ön saç çizgisi hekim tarafından çizilir, bu aşamada hastanın yüz tipi ve saç yapısı estetik bir anlayışla değerlendirilir.

-Ekim yapılacak bölgeler hakkında hastaya bilgi verilir, gerekirse hastanın istekleri dikkate alınarak revize edilir. 

Saç ekimi planlaması, kişinin operasyon sonrasında sağlıklı saçlara kavuştuğunda nasıl bir görünüme sahip olacağının belirlendiği aşamadır. Bu nedenle operasyonun en kritik aşamalarından biri olduğu söylenebilir. Hastanın sağlıklı saçlara sahip olması kadar bu saçların ne kadar doğal durduğu da önemlidir. Bu sebeple insizyonların/kanalların deneyimli bir hekim tarafından yapılması/açılması hayati öneme sahiptir. 

SMILE HAIR’DA SAÇ EKİMİ ÖNCESİ

Saç ekiminde en önemli nokta ise hastanın ense, baş, yüz, alın bölgesi değerlendirilerek ve saç kökleri incelenerek çıkarılan saç ekimi planlamasının gerçekleştirilmesi ve ne olursa olsun hastaya karşılaşabileceği olası tüm sonuçların açıklıkla anlatılıp, realistik bir beklenti içine girilmesidir. Aksi takdirde bireyler kendilerini kandırılmış ve hüsrana uğramış hissetmektedirler. Bundan kaçınmak için profesyonel ve güvenebileceğinize inandığınız kliniklerden destek almak her zaman en iyi seçenektir. Bu konuda Smile Hair Klinik her zaman en büyük destekçiniz olacaktır. Bu konu için kliniğimizde saç ekimi yaptırmasanız bile doktorlarımıza danışıp fikir alabilirsiniz.


Smile Hair’da, saç ekimi operasyonundan önce mutlaka sizi tüm süreçler hakkında, detaylı olarak bilgilendiririz. Kliniğimize geldiğinizde kendinizi rahat hissedebileceğiniz bir ortamda, güler yüzlü ekibimiz tarafından karşılanırsınız. Tüm sorularınızı rahatlıkla alanında deneyimli hekimlerimize sorabilirsiniz. Yüz tipinize en uygun, doğal görünüme sahip saçlara sahip olmanız için titizlikle çalışırız. Dünyanın dört bir yanından gelen hastalarımızdan operasyonların sonrasında aldığımız fotoğraflar ve yorumlar işimize olan aşkımızı daha da güçlendirir.


Saç ekimi operasyonu hakkında detaylı bilgi almak için bize web sitemiz üzerinden ulaşabilirsiniz.